Nieuws

 • BVPP Advies: NRP-uitvraag NIET invullen!

  04/02/2019
  OverigePostNL CAOPostNL Postbezorgers

  DIT EEN BERICHT GERICHT AAN MEDEWERKERS WERKZAAM IN DE FUNCTIEGROEPEN SORTEREN, VOORBEREIDEN EN BEZORGEN:

  Vul de NRP-uitvraag nog NIET in

  We hebben vernomen dat PostNL in juni 2019 wijzigingen gaat aanbrengen in de werktijden bij Productie. Het huidige stelsel van piek/dal wordt losgelaten en vervangen door een stelsel van vijf gelijke werkdagen, de zogenaamde Nieuwe Route van de Post (NRP).

  PostNL doet deze maand (februari 2019) een uitvraag onder medewerkers naar hun wensen  voor de NRP. Zo zou jij jouw voorkeur voor jouw werkdagen, het aantal werkdagen en -uren kunnen aangeven via de Mijnwerk-app van PostNL.
  PostNL stelt dat zij dan zoveel mogelijk rekening houden met de dagen waarop je nu al werkt en er “maximaal rekening mee houden als je een tweede werkgever hebt, mantelzorger bent, een medische beperking hebt of gedocumenteerde afspraken hebt gemaakt over de inzet op dagen”. Zij vragen tevens aan jou om de bewijsstukken hiervan aan PostNL te leveren.

  De door PostNL gehanteerde termijn is, wat de BVPP betreft, aan de korte kant. Daarnaast heeft de BVPP twijfels over de juridische gronden van het traject, met betrekking tot de voorwaarde van PostNL dat jij je niet-inzetbaarheid met bewijsstukken moet tonen als je aangeeft dat je niet inzetbaar bent. De BVPP doet daarom bij PostNL en de GOR navraag naar de formele kant van het traject: is dit goed verlopen?
   

  BVPP Advies

  Het advies van de BVPP tijdens dit onderzoek aan alle leden is:

  vul de uitvraag van PostNL nog NIET in én stuur nog NIETS aan PostNL, wat de gevraagde bewijsstukken betreft.
  Wacht hiermee in ieder geval tot 11 februari 2019.

   

  De BVPP raadt je wel aan om de bewijsstukken alvast voor jezelf te verzamelen. Het betreft hier ook verklaringen voor, bijvoorbeeld, hobby- of sportactiviteiten die in groepsverband plaatsvinden en/of niet te verplaatsen zijn. Wat medische beperkingen betreft, gaat de aard van jouw ziekte PostNL niets aan. Wanneer jouw ziekte of beperkingen van invloed zijn op jouw inzetbaarheid, dan moet PostNL daarvan wel op de hoogte zijn. Het is dan aan te raden om je tot een bedrijfsarts te wenden en hem/haar te vragen een verklaring te schrijven voor jou. Bel naar 088 00 88 901 voor een afspraak met een bedrijfsarts.

   

  De BVPP informeert jou binnenkort over de vervolgstappen. Houd jouw mail en de website www.bvpp.nl goed in de gaten.

   

  Laat het ons weten!

  Stuur jouw vragen, zorgen en klachten over de NRP naar onze speciale contactadres: nrp@bvpp.nl

  Bij een dringend (juridisch) probleem of vraag, neem altijd direct telefonisch contact op via 070 320 2904 (bereikbaar tijdens kantooruren).